Junior OWD

Junior Openwater Diver cursus (junior OWD)

Je bent jong en je wilt net als je vader, oudere broer of zus leren duiken.

Jonge mensen (vanaf 10 tot 13 jarige) kunnen een volledige open water diver cursus volgen. Ze krijgen als ze alle onderdelen doorlopen hebben met goed resultaat een Junior Open Water diver brevet.

Er worden wel enige restricties  gesteld. Dit zijn leeftijd gebonden restricties voor het duiken

10 en 11 jarige moeten als een junior open water diver duiken met een gebrevetteerde  ouder of voogd.

12 jarigen mogen met een ouder of voogd of een andere gebrevetteerde volwassene duiken tot een diepte van 12 meter.

Als de cursist 13 jaar wordt dan kan het door hem/haar behaalde Junior Open water diver brevet omgezet worden naar een Open water diver brevet. Je mag dan nog steeds maar tot 12 meter duiken. Deze 12 meter grens gaat er af voor een 13 jarige als deze 14 jaar worden!

Wat en hoe wordt er in de cursus geleerd:

De cursus bestaan de 3 onderdelen te weten het theoriegedeelte de zwembad trainingen en de buitenwater duiken

Dive2discover maakt voor het zwembad gedeelte van de cursus gebruik van zwembad Bloemketerp te Franeker. Tijdens het zwembad gedeelte worden de technieken aangeleerd waarmee je in het buitenwater uit de weg kan. De technieken worden samen met de duiktheorie uitgelegd in het theorie gedeelte. Via korte video’s laten we zien hoe de zwembad oefeningen er onderwater uitzien en d.m.v. het duikboek krijg je de theorie aangereikt. In het zwembad zullen de technieken door de instructeur voorgedaan worden waarna de cursist deze technieken herhaalt enz. De technieken worden gedurende de verschillende zwembadlessen meerdere keren herhaald om er voor te zorgen dat je de technieken blindelings kan uitvoeren. In het buitenwater laat je dan zien dat je de aangeleerde technieken beheerst. Doordat we in kleine groepen werken krijg je veel persoonlijke aandacht. De focus ligt bij ons vooral op de veiligheid onderwater.

Nadat je het zwembad- en theorie gedeelte met goed gevolg hebt afgerond gaat het duiken in het buitenwater pas echt beginnen. Je maakt 5 duiken in het buitenwater en laat dan simpelweg zien dat je de technieken die je hebt aangeleerd beheerst. Je behaalt je brevet als je alle onderdelen beheerst en voor je het weet duikje zelfstandig met je buddy tot een diepte van 20 meter duiken in de Nederlandse- en Buitenlandse wateren.

De vereisten om deel te kunnen nemen aan de Junior OWD cursus zijn:

10 jaar of ouder

In het bezit van een zwemdiploma A of een aantoonbare zwemvaardigheid

Geldig medisch keuringsbewijs

Wat zijn de kosten voor de Junior Openwater cursus?

€ 375,00 all-in prijs

Wat krijg je voor dit geld?

IDD duikboek met duiktabel

IDD duikbrevet

Alle theorie en praktijk lessen

Examens

Gebruik van de duikuitrusting