Open Water Diver

Open Water Diver cursus                                                                                                            

Zet eens een andere bril op…..

Altijd al eens onderwater willen kijken maar er nog nooit aan toegekomen? Of al een keer een introductie duik gemaakt maar nu een cursus willen volgen? Het kan beide bij duikgroep Dive2discover.

Miljoenen mensen op de wereld hebben al een duikcursus gevolgd. Word jij de volgende? Wij leren je skills aan waarmee jij de wonderen van de onderwater wereld kan gaan ontdekken. Om te mogen duiken voor het open water brevet dien je minimaal 14 jaar oud te zijn. Je moet in ieder geval over voldoende zwemvaardigheid beschikken. Je hoeft geen eerdere ervaring met duiken te hebben om mee te kunnen doen.

Het IDD duikprogramma leidt op voor een Open Water Diver brevet. Deze beginners cursus helpt je stap voor stap door de cursus te gaan. Deze bestaat uit 3 onderdelen n.l: vaardigheden oefenen in het zwembad, theorie en buitenwater duiken.

Hoe en wat wordt er in deze cursus geleerd?

De cursus bestaan de 3 onderdelen te weten het theoriegedeelte de zwembad trainingen en de buitenwater duiken. Dive2discover maakt voor het zwembad gedeelte van de cursus gebruik van zwembad Bloemketerp te Franeker.

Tijdens het zwembad gedeelte worden de technieken aangeleerd waarmee je in het buitenwater uit de weg kan. De technieken worden samen met de duiktheorie uitgelegd in het theorie gedeelte. Via korte video’s laten we zien hoe de zwembad oefeningen er onderwater uitzien en d.m.v. het duikboek krijg je de theorie aangereikt. In het zwembad zullen de technieken door de instructeur voorgedaan worden waarna de cursist deze technieken herhaalt enz. De technieken worden gedurende de verschillende zwembadlessen meerdere keren herhaald om er voor te zorgen dat je de technieken blindelings kan uitvoeren. In het buitenwater laat je dan zien dat je de aangeleerde technieken beheerst. Doordat we in kleine groepen werken krijg je veel persoonlijke aandacht. De focus ligt bij ons vooral op de veiligheid onderwater.

Nadat je het zwembad- en theorie gedeelte met goed gevolg hebt afgerond gaat het duiken in het buitenwater pas echt beginnen. Je maakt 5 duiken in het buitenwater en laat dan simpelweg zien dat je de technieken die je hebt aangeleerd beheerst. Je behaalt je brevet als je alle onderdelen beheerst en voor je het weet duik je zelfstandig met je buddy tot een diepte van 20 meter duiken in de Nederlandse- en buitenlandse wateren.

 

Deelname vereisten Open water cursus
  • Normale gezondheid
  • Redelijke zwemvaardigheid
  • Deelname vanaf 14 jaar
  • 12 tot 14 jarigen kunnen een Junior open water diver brevet behalen
Kosten Open water cursus
  • Kosten € 375,00
Wat zit er allemaal in deze cursus
  • IDD duikboek met duiktabel
  • IDD duikbrevet
  • Alle theorie en praktijk lessen
  • Examens
  • Gebruik van duikuitrusting
_______________________________________________________________________________

Meer informatie of opgave cursus

_______________________________________________________________________________
06 20 05 56 98
info@dive2discover.nl