Speicherbecken (Duitsland bij Geeste)

Speicherbecken (Duitsland bij Geeste)

Vlak bij de stad Lingen in Duitsland licht een aangelegd meer. Het is een koelwater bekken voor de kilometers verderop gelegen kerncentrale. Je kunt via een aangelegd strand zo het meer in lopen. Van te voren dien je je wel even via de website aan te melden. Duiken is echter geheel gratis.

Dit meer staat vooral bekend om zijn grote palingen die als torpedoos wegschieten. Erg interessant is ook een kleine romneyloods waar meestal een school erg grote baarzen hangt. Deze jagen op de grote scholen kleine visjes die in de romney loods hangt.

Bij de instap op een meter of 2-3 diep vind je meestal een heg van waterplanten waar ook heel veel kleine visjes verborgen zit alsook de palingen. Als na de zomer de waterplanten afsterven komen deze op de grond te liggen. De palingen liggen daar dan meestal onder. Interessant is het dan om te zien hoe ze hier onderuit schieten als je te dicht in de buurt komt.

Vrij toegang gastduikers verplicht melden via wwwtauchclub-hydra-lingende bevestigingsmail zichtbaar op je dashboard leggen duikscholen betalen een duiktarief.

Adres: Biener Strasse 15, 49744 Geeste [Duitsland]